Τα quotes είναι νομίζω αυτό που έκανε ακόμα και όσους δεν είχαν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους, να το ανοίξουν. Κι ακόμα και αν δε το άνοιξαν, άρχισαν καθημερινά, έστω, να διαβάζουν μια ή δυό προτάσεις, σε κάθε λογής social media. Υπάρχουν quotes για κάθε θέμα σε αυτό τον κόσμο, άλλα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, άλλα που σε εμπνέουν, σε παροτρύνουν, άλλα που σε κάνουν να σκέφτεσαι, άλλα που είναι σαν μια σφαλιάρα που τρως απότομα χωρίς να το περιμένεις. Κι άλλα που είναι σαν να μπήκες σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο και κάποιος σου άνοιξε το φως.

 

Τί λέει η επιστήμη

Τα quotes είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως έχουν την δύναμη να βοηθήσουν. Έχουν μια δύναμη γενικότερα, γιατί είναι λέξεις και οι λέξεις έχουν τεράστια δύναμη. Δεν θα διαβάσεις ποτέ κάτι που είπε μια Χιλιανή κομμώτρια στην πελάτισσα της (όχι ότι οι Χιλιανές κομμώτριες δεν μπορούν να πουν σοφά πράγματα στις Χιλιανές πελάτισσες τους), αλλά λόγια σπουδαίων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα. Θεωρείται πως τη στιγμή που διαβάζεις ένα quote υπάρχει ένα υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει σε σένα, αντίστοιχο με αυτό που θα λάβει ένας αθλητής από τον προπονητή του. Αυτό που θα διαβάσεις, γνωρίζοντας από ποιόν προέρχεται, δίνει άλλο νόημα και βαρύτητα στο περιεχόμενο, σε πείθει ότι μάλλον ναι, έτσι θα ναι. Μπορεί να λειτουργήσει σαν φάρμακο, σαν να έρχεται αυτός που το έχει ξεστομίσει και στο ψιθυρίζει σιγανά στο δικό σου αυτί και μόνο, δίνοντας σου αυτό που χρειάζεσαι. Θάρρος, δύναμη, έμπνευση, ξεμπλοκάρισμα, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, you name it.

Τα παρακάτω αποφθέγματα όσο αστείο ή χαζό σου φανεί, με βοήθησαν πάρα πολύ να «βγάλω» πολλές δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Όταν δεν νιώθω καλά, τα φέρνω στο μυαλό μου και συνέρχομαι, έστω για την επόμενη χ ώρα. Παίρνω αυτή τη μικρή δόση ψιθυρίσματος στο αυτί, σκέφτομαι τί έχει περάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και την κατάληξη του. Η ελπίδα ξέρεις, είναι δύσκολο πράγμα να δεις όταν αρχίσεις και την χάνεις από το οπτικό σου πεδίο. Και αυτά τα quotes σου φωνάζουν πως κάποιοι άλλοι εκεί έξω, από τους μαύρους βυθούς, ανέβηκαν σε φωτεινά ύψη. Άρα, θα μπορέσεις κι εσύ.

 

Thomas Jefferson quote

 

Frances Rodman quote

 

Robert Tew quote

 

Winston Churchill quote
Ένα από τα πολύ, πολύ αγαπημένα μου

 

Thomas Edison quote

 

zen proverb

 

Antonio Machado quote

 

Goethe quote

 

Eleanor Roosevelt quote

 

Joan Baez quote
Η εικόνα που έχω στο desktop μου. Να μια καλή ιδέα. Αν κάτι σε ταρακουνάει, σε παρακινεί, βάλτο εκεί για να το βλέπεις συνέχεια.

 

Tanzanian proverb

 

Robert Frost quote

 

Oprah Winfrey quote

Helen Keller quote

 

Corrie Ten Boom quote

 

 

Steve Jobs quote

 

Harriet Beecher Stowe quote

 

Casey Neistat quote

 

Nelson Mandela quote

 

life quote

 

 

Για το τέλος σου άφησα, αυτό που ανακάλυψα σε ένα υπέροχο βιβλίο του Επίκουρου, μέσα στο υπόγειο του Μπαρμπουνάκη και όταν το πήρα στα χέρια μου, το βιβλίο άνοιξε σε αυτή τη σελίδα. Τότε, είχα καρκίνο. Το διάβαζα περίπου για κανένα δεκάλεπτο, είχα κολλήσει κι αναρωτιόμουν μήπως ήταν ένα σημάδι από το σύμπαν που προσπαθούσε κάτι να μου πει. Το διάβασα άπειρες φορές από τότε, ήθελα να το κάνω μέχρι και tattoo, αλλά παραέβγαινε μεγάλο. Με βοήθησε να συνέρθω πολλές φορές κι ελπίζω να σε βοηθήσει και σένα.

Επίκουρος βιβλίο στοχασμοί

επίκουρος στοχασμοί απόφθεγμα βιβλίο