Τα μαξιλάρια πρωτοεμφανίστηκαν στην Μεσοποταμία γύρω στο 7000 π.Χ. κι ευτυχώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και οι γείτονες Ρωμαίοι, τα εξέλιξαν λίγο, καθώς τα έκαναν μαλακά. Όου γιες, πριν ήταν κυρίως πέτρινα και όχι για τους ζωντανούς! Από τότε τα ονειρευόμαστε σε δύσκολες μέρες, γεμάτες κούραση και γκρίνια, λέγοντας «Θέλω να πάω στο μαξιλάρι μου». Κοιμόμαστε σε αυτά και οι περισσότεροι δεν μπορούμε να βολευτούμε σε κάποιο άλλο, πέραν του δικού μας. Αυτό όμως το άρθρο δεν θα είναι για τα μαξιλάρια ύπνου, αλλά για τα διακοσμητικά, απλά να, έτσι ήθελα να δείξω ότι έκανα και λίγο το research μου!

Φαντάζομαι όλοι πάνω κάτω έχουμε διακοσμητικά μαξιλάρια στο σπίτι μας, κυρίως σε καναπέδες, σε πολυθρόνες και στο κρεβάτι και ομολογουμένως, είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία μπορούμε να αλλάξουμε εντελώς τον χώρο μας, την διάθεση ή το στυλ του, με σχετικά λίγα χρήματα. Μπορούν να δώσουν χρώμα και να φωτίσουν ένα δωμάτιο, να του δώσουν χαρακτήρα και επίσης να αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα διάφορα χρώματα που μπορεί να υπάρχουν, άρα να πετύχουν την ισορροπία και αρμονία που έλειπε πριν.

Κανόνας για το πόσα μαξιλάρια μπορείς να έχεις δεν υπάρχει, φρόντισε όμως να μείνει χώρος για να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις! Αν δεν βρεις στην αγορά κάποιο σχέδιο της αρεσκείας σου, μπορείς πάντα να καταλήξεις σε DIY και να κάνεις αυτό που είχες στο μυαλό σου ή να πας σε μια μοδίστρα ένα δικό σου ύφασμα και να στο κάνει εκείνη. It’s up to you! Εγώ, σαν άνθρωπος της ποικιλίας, βρήκα όσα περισσότερα μπορούσα, σε διαφορετικά στυλ και για όλα τα budget, πάμε να τα δούμε;!

* Tip for online buys no.1: Αν ψάχνεις στο ίντερνετ, έχε στο νου σου, πως σε αγγλικά sites, στην κατηγορία pillows θα βρεις αυτά του ύπνου και όχι διακοσμητικά! Στην Αγγλία, τα διακοσμητικά μαξιλάρια τα λένε cushions, επομένως χρησιμοποίησε αυτή την λέξη στην έρευνα σου! Ευρύτερα, θα τα βρεις ως accent pillows, accent cushions ή και decorative pillows. 

*Tip for online buys no.2: Να προσέχεις πριν βάλεις στο καλάθι σου, αν η τιμή που βλέπεις είναι με το γέμισμα ή όχι, καθώς αλλού πωλείται σαν σύνολο και αλλού, αγοράζεις ουσιαστικά μόνο τη θήκη!

 

 

 

                               Τα γήινα

 1.  H&M 
 2. H&M
 3. spitishop.gr
 4. Zara Home
 5. spitishop.gr

 1. homestores.gr
 2. IKEA
 3. spitishop.gr
 4. Leroy Merlin
 5. Pennie
 6. Pennie

 

                             Typography

 1. Leroy Merlin
 2. Diafano stores
 3. spitishop.gr
 4. hometrends.gr
 5. H&M
 6. velona.gr

 

 

                                 Τα μπλέ

 1. Ανδρεάδης Homestores
 2. La Redoute
 3. IKEA
 4. Zara Home

 

 

                         Τα έντονα patterns

 1. Mageco
 2. velona.gr
 3. sticky.gr
 4. Diafano stores
 5. IKEA
 6. velona.gr

 

                            Τα διπλής όψης

 1. spitishop.gr
 2. spitishop.gr

 1. spitishop.gr
 2. spitishop.gr

 

 

                                Τα μαύρα

 1. spitishop.gr
 2. La Redoute
 3. H&M
 4. Design plus
 5. La Redoute
 6. La Redoute

 

                                 Floral

 1. La Redoute
 2. velona.gr
 3. spitishop.gr
 4. to-riktari.gr
 5. velona.gr
 6. Zara Home

 

 

                               Metallics

 1. spitishop.gr
 2. Design plus
 3. Inart
 4. Zara Home 
 5. Diafano stores

 

 1. Design plus
 2. H&M
 3. Design plus
 4. Design plus
 5. Design plus

 

 

                              Τα παιδικά

 1. spitishop.gr
 2. spitishop.gr
 3. spitishop.gr
 4. La Redoute
 5. velona.gr

 

57 μαξιλάρια μετά, αν δεν τα παράτησες και τα είδες όλα δηλαδή, φτάσαμε στο τέλος! Με τιμές που ξεκινάνε από 5€, οι επιλογές όπως θα έχεις καταλάβει είναι ατελείωτες και πάντα υπάρχει κάτι για κάθε χώρο και κάθε γούστο. Ελπίζω να βρεις το δικό σου αγαπημένο μέσα στο παραπάνω μαξιλαροχάος! Σε φιλώ!