Μην μένεις στον τίτλο! Αυτή η συνταγή είναι για κάθε ηλικία, αλλά ένα μικρό παιδί, θα ξετρελαθεί περισσότερο. Είναι σούπερ εύκολη, σούπερ γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και λαχταριστό! Την επόμενη φορά που θα αναρωτιέσαι τι να ετοιμάσεις για πρωινό ή για απογευματινό στο παιδί σου, κάνε αυγά κορνίζα και θα με θυμηθείς!

αυγά κορνίζα πρωινό απογευματινό γρήγορη συνταγή μαγειρική εύκολη συνταγή παιδί

 

eggs breakfast αυγά κορνίζα πρωινό απογευματινό σνακ παιδί μαγειρική συνταγή

Πώς κάνουμε τα αυγά κορνίζα

Ξεκινάς προθερμαίνοντας τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς και βάζοντας σε ένα ρηχό ταψάκι μια λαδόκολλα. Μη βάλεις την λαδόκολλα απευθείας στην σχάρα του φούρνου γιατί θέλουμε να βάλουμε τις αυγοκορνίζες μας σε μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια.

Στην συνέχεια παίρνουμε τις 2 φέτες και με ένα ποτήρι με σχετικά μικρή διάμετρο, κόβουμε σαν κουπ πατ, έναν κύκλο στη μέση της κάθε φέτας. Σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει. Αυτό ήταν! Τις βάζουμε στον φούρνο, έως ότου ασπρίσει το ασπράδι, ψήνοντας στους 200 βαθμούς. Ο δικός μου φούρνος, πλέει τα λοίσθια, οπότε εμένα μου παίρνει γύρω στο τέταρτο με είκοσι λεπτά, ψήνοντας στους 220 βαθμούς. Για φούρνο, ο οποίος συνεργάζεται μαζί σου, ψήσε στους 200 και φαντάζομαι θα γίνει γρηγορότερα.

Λίγο πριν τις βγάλεις, ρίξε πάνω στις φετούλες το τυρί ή κασέρι που διάλεξες και άφησε τες μέχρι να λιώσει. Εγώ σήμερα είχα τριμμένο τσένταρ και έβαλα αυτό. Γίνονται εξαιρετικές και με παρμεζάνα! Όταν είναι έτοιμες, βάλε ελάχιστο πιπέρι και είσαι έτοιμος! Bon appetit!

* Θερμίδες: περίπου 178 ανά αυγοκορνίζα, υπολογίζοντας 10gr. τυρί τσένταρ.

eggs breakfast αυγά κορνίζα πρωινό απογευματινό σνακ παιδί μαγειρική συνταγή

 

eggs breakfast αυγά κορνίζα πρωινό απογευματινό σνακ παιδί μαγειρική συνταγή