Κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι χωρίς κινητό.

Οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο είναι δυστυχώς μέσα στην καθημερινότητα μας.

Ξεχνάμε όλο και περισσότερο.

Εφόσον συμφωνήσουμε στις παραπάνω τρεις πραγματικότητες, ενώ σκέφτεσαι μήπως με έχει πιάσει κάποιο υπαρξιακό παραλήρημα, μπορούμε να μπούμε στο θέμα. Δεν με έχει πιάσει τίποτα, απλά σκέφτηκα σήμερα να μοιραστώ μαζί σου, ένα κολπάκι προκειμένου να γίνει η ζωή, λίγο πιο εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το εργαλείο της πραγματικότητας νούμερο ένα και τον αντίχειρα σου!

Μπορείς λοιπόν να μετατρέψεις το κινητό σου σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, βγάζοντας κάποιες φωτογραφίες, στις οποίες θα μπορείς να ανατρέξεις όταν θα σου χτυπήσει την πόρτα, η πραγματικότητα νούμερο τρία! Διατηρώντας τες πάντα στην συλλογή φωτογραφιών σου, θα βοηθήσουν την στιγμή που θα σκεφτείς «Ωχ…τώρα;»

Πάρε λοιπόν το κινητό ανά χείρας και βγάλε φωτογραφία τα παρακάτω!

 

 

Βιβλιάριο υγείας

βιβλιάριο υγείας παιδιού φωτογραφία έξυπνες συμβουλές κινητό

Είναι φορές που μπορεί να μπλοκάρει το μυαλό σου, ειδικά σε στιγμές όπου προκύπτει ένα πρόβλημα υγείας. Το βιβλιάριο ουσιαστικά σού χρειάζεται κυρίως για τον αριθμό μητρώου σου ή για τον ΑΜΚΑ. Από την απλή περίπτωση όπου βρίσκεσαι σε μια δημόσια υπηρεσία και σου ζητηθεί ένας από αυτούς τους αριθμούς, έως την δύσκολη, όπου βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο ή γιατρό και πρέπει να δώσεις στοιχεία που δεν θυμάσαι. Για να μην αγχωθείς λοιπόν παραπάνω εάν ξέχασες να το έχεις μαζί σου, βγάλε την πρώτη σελίδα μια φωτογραφία. Εναλλακτικά, μπορείς να αποθηκεύσεις σαν επαφή τον αριθμούς ΑΜΚΑ σου ή και των παιδιών σου, για παν ενδεχόμενο. Το καλό είναι ότι θα βρίσκονται στο Α και θα είναι γρήγορη η πρόσβαση σου σε αυτούς. Όσον αφορά το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σου, καλό θα είναι να έχεις μια φωτογραφία την σελίδα με τα εμβόλια ή λοιπές παρατηρήσεις.

 

 

Ταυτότητα ή διαβατήριο

διαβατήριο έξυπνες συμβουλές φωτογραφία κινητό

Είναι δύο από τα βασικότερα έγγραφα σου. Μπορεί να σου χρειαστούν οποιαδήποτε στιγμή, είτε είσαι στη χώρα σου είτε βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Αν και συνήθως όλοι έχουμε μαζί μας την ταυτότητα μας, σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει ένα από τα δύο αυτά έγγραφα και σου χρειάζεται κάτι από τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω, μια φωτογραφία θα σε σώσει.

 

 

Φούρνο ή σίδερο. Ή θερμοσίφωνα!

έκλεισες το μάτι το σίδερο τον θερμοσίφωνα; έξυπνες συμβουλές κινητό φωτογραφία

Άκου να δεις. Ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από το δίλημμα, «να γυρίσω ή να μην γυρίσω σπίτι τώρα;». Η υπογράφουσα, εννοείται ότι συμπεριλαμβάνεται! Σιδερώνεις, κάνεις το μπανάκι σου, ή έχεις μαγειρέψει το ωραίο σου το φαγάκι και φεύγεις από το σπίτι. Κι επειδή έχεις φύγει βιαστικά, ή είσαι απλά ξεχασιάρης άνθρωπος, έρχεται η αμφιβολία στο μυαλό.

Έκλεισα τον θερμοσίφωνα; Έκλεισα το μάτι; Έκλεισα το σίδερο; Αυτή τη στιγμή που λες, την ξέρω καλά. Ξεκινάς να σκέφτεσαι την κάθε σου κίνηση, μπας και θυμηθείς την κίνηση «κλείσιμο». Τίποτα. Μετά περνάς στο «έλα μωρέ, σίγουρα το κλεισα». Κι έπειτα έρχεται η εικόνα. Γυρνάς σπίτι, ώρες μετά, και βλέπεις πυροσβεστικά και κόσμο. Μόνο μαύροι καπνοί διακρίνονται και οι γονείς σου/σύντροφος/αδέρφια/όποιος συγκατοικεί μαζί σου τελοσπάντων, κλαίνε με μαύρο δάκρυ κουνώντας αριστερά δεξιά το κεφάλι. Τρόμος και πανικός. ¨Εκαψες το σπίτι, άφησες την οικογένεια στους πέντε δρόμους, ενώ αυτοί σε κοιτάνε κάνοντας τς,τς,τς,τς.

Λοιπόννν, κάπου εδώ τελειώνει το έργο και κάπου εδώ, θα σου πώ, βγάλε μια ρημάδα φωτογραφία και θα είσαι σίγουρος πως το σπίτι που άφησες, είναι το σπίτι που θα βρεις! 1 στους 3 ανθρώπους αναρωτιέται, καταστροφολογεί και επιστρέφει για να τσεκάρει, οπότε, μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος! Και όχι, δεν είναι δείγμα ότι έχεις OCD, δεν είναι από μόνο του αρκετό για να σε κάνει να ανησυχήσεις!

 

 

Το αμάξι σου

πάρκινγκ αμάξι έξυπνες συμβουλές life hacks

Την επόμενη φορά που θα παρκάρεις έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ, ΙΚΕΑ, υπόγειο πάρκινγκ, τράβηξε φωτογραφία τα διακριτικά του διαδρόμου στον οποίο έχεις αφήσει το αμάξι σου. Αυτή η συμβουλή απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, που ένα θέμα με τον προσανατολισμό, ας παραδεχτούμε, πως το έχουμε. Η συνηθισμένη απορία των περισσότερων ανθρώπων, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο τους, είναι το πού βρίσκεται! Βγάζεις λοιπόν το κινητό, βλέπεις τον διάδρομο και τέλος οι απορίες!

 

 

Αγγελίες που είδες στον δρόμο

αγγελίες φωτογραφία έξυπνες συμβουλές κινητό

Κάποτε είχα κάτι ακατανόητα ονόματα στις επαφές του τηλεφώνου μου, οι οποίες ήξερα ότι είναι από αγγελίες, αλλά όχι από τι είδους αγγελίες! Είτε ψάχνεις για σπίτι και δεις μια αγγελία σε βιτρίνα μεσιτικού ή σε μια κολόνα, είτε για μαθήματα ή οτιδήποτε άλλο, βγάλε την αγγελία μια φωτογραφία και προχώρα με βήμα ταχύ. Αν έχεις αρκετές μαζεμένες, δεν θα μπερδεύεσαι στο πού αναφέρεται η καθεμία και κυρίως δεν θα έχουν οι επαφές σου ονόματα όπως αυτό. Σπιτ.Ισογ.290€. Ή αυτό. μεσ.2ρι.αυ.αα. True story.

 

 

Αν είσαι γονιός, το παρακάτω

medical document ποτέ πια μόνα ιατρικές πράξεις φωτογραφία παιδί έξυπνες συμβουλές

Ένα έξοχο παράδειγμα του πόση δύναμη έχει ο άνθρωπος και πόσο χρήσιμο μπορεί να αποβεί κάποιες φορές, το Facebook. Μέσα από την πίεση και τις κινήσεις μιας ομάδας, στην οποία ήταν μέλη γονείς, επαγγελματίες υγείας και νομικοί, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια σημαντικότατη απόφαση. Η παρουσία του γονέα στις ιατρικές πράξεις που αφορούν το ανήλικο παιδί του. Μέχρι να εκδοθεί αυτή η απόφαση, ήταν ένα πιθανό σενάριο, το να πας την τρίχρονη κόρη σου για παράδειγμα, για 2 ράμματα στο νοσοκομείο, να ζητήσεις να είσαι δίπλα της προκειμένου να μην φοβάται και ο γιατρός ή το νοσηλευτικό προσωπικό να σε έδιωχναν κακήν κακώς με την δικαιολογία ότι απαγορεύεται.

Κλάματα, καυγάδες, φωνές και καταγγελίες σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση και πλέον έχεις τον νόμο με το μέρος σου. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, έχε αυτή την φωτογραφία πάντα στο κινητό σου, για την ατυχή περίπτωση που χρειαστεί να υπενθυμίσεις σε κάποιον άσχετο ότι ναι, μπορείς να κάτσεις δίπλα στο παιδί σου. Η ομάδα ονομάζεται «Ποτέ πια μόνα» και τους αξίζουν χίλια μπράβο.

 

 

Σημαντικά έγγραφα σου

documents φωτογραφία έγγραφα δημόσια κινητό δημόσιες υπηρεσίες

Όλοι το έχουμε δει το έργο. Πηγαίνεις σε μια δημόσια υπηρεσία, εσύ και τα έγγραφα σου παραμάσχαλα και μετά από 2 ώρες ακούς την φράση «Πρέπει να έχετε και το χ, ψ, γ, χαρτί μαζί σας. Επόμενος.» Δεν χρειάζεται να σου ανέβει η πίεση, όχι. Βγάλε φωτογραφία όποιο έγγραφο γενικά σού χρειάζεται και όταν έρθει η στιγμή να το ζητήσουν κάπου, κάποτε, θα είσαι καλυμμένος. Τα πράγματα είναι εύκολα εφόσον ερωτηθείς απλά κάποια στοιχεία, αλλά ακόμα και αν θέλουν το χαρτί, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πας και να εκτυπώσεις την φωτογραφία κάπου παραδίπλα. Φρόντισε να φαίνεται ολόκληρο το έγγραφο, να είναι ευκρινές και το μοναδικό πράγμα μέσα στο κάδρο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να πας άλλη μέρα, οπότε, είναι κι αυτή μια νίκη, δεν νομίζεις;!

 

 

Την βαλίτσα σου

luggage suitcase lost βαλίτσα φωτογραφία έξυπνες συμβουλές χαμένες αποσκευές

Κάποια πράγματα μπορούν ενδεχομένως να μας καταστρέψουν το ταξίδι, πριν φτάσουμε καλά καλά στον προορισμό μας. Ένα από τα top σε αυτή τη λίστα είναι οι χαμένες αποσκευές. Shit happens, αλλά τουλάχιστον προετοιμάσου σε περίπτωση που τα shit καταλήξουν στο δικό σου πιάτο. Βγάλε λοιπόν την βαλίτσα σου μια φωτογραφία, ούτως ώστε να μπορεί εύκολα η αεροπορική να βγάλει μιαν άκρη. Όπως καταλαβαίνεις η περιγραφή » Να, είναι μεγάλη, μαύρη και έχει 4 ροδάκια» δεν υπερτερεί μπροστά σε μια φωτογραφία.

 

 

Σημειώσεις μαθημάτων

notes σημειώσεις πανεπιστήμιο έξυπνες συμβουλές φωτογραφία

Αν είσαι φοιτητής, δε χρειάζεται να πεις την vintage φράση «Θα μου δανείσεις τις σημειώσεις σου;». Τέλος οι αντιγραφές και το πιάσιμο στο χέρι, τέλος οι φωτοτυπίες για κάθε φορά που έχασες μάθημα. Φωτογράφισε τις σελίδες της παράδοσης που έχασες, κράτα τες στο κινητό σου και όταν έρθει η ώρα να διαβάσεις, αν έρθει ποτέ, ανέτρεξε σε αυτές. Ένα μεγάλο «κρίμα» για όλους εμάς που πάθαμε τενοντίτιδες αντιγράφοντας σελίδες επί σελίδων, εκείνα τα παλιά χρόνια, όπου τα smartphones ήταν απλά..ανύπαρκτα.

 

 

Το παιδί σου

kid lost έξυπνες συμβουλές παιδί φωτογραφία

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους ενός γονέα είναι να χάσει το παιδί του. Την επόμενη φορά που πρόκειται να επισκεφτείς ένα μέρος το οποίο θα έχει πολύ κόσμο, καλό είναι να βγάλεις μια φωτογραφία του παιδιού σου προηγουμένως. Το ξέρω πως κανένας δεν θέλει ούτε καν να το σκέφτεται, όμως αν έρθει εκείνη η μαύρη ώρα, αυτή η φωτογραφία θα φανεί σωτήρια. Δείξε στους υπεύθυνους ασφαλείας την φωτογραφία ούτως ώστε να έχουν μια ακριβή εικόνα του τί ψάχνουν και κυρίως να δουν τα ρούχα του παιδιού. Στο εξωτερικό, όπου τα πολυσύχναστα μέρη είναι καθημερινότητα, αυτό το πεδίο, το έχουν τερματίσει. Από ταυτότητες και βραχιολάκια που φοράνε στα παιδιά τους με στοιχεία επικοινωνίας του γονιού, μέχρι προσωρινά τατουάζ με τα τηλέφωνα του γονέα. Εσύ μπορείς να γράψεις απλά στο χεράκι του με ένα στυλό το τηλέφωνο σου και να περάσεις από πάνω μια στρώση από διαφανές βερνίκι νυχιών.

Μην πηγαίνει το μυαλό σου στο κακό, μπορεί απλά να το χάσεις για 3 λεπτά μέσα στο σούπερ μάρκετ, όμως ο πολύτιμος χρόνος που θα ξοδέψεις εξηγώντας και περιγράφοντας σε κάποιον αν είδε ένα παιδάκι που είναι «έτσι, κι έτσι, κι έτσι», πίστεψε με, είναι χρόνος που δεν θέλεις να χάσεις.