Τώρα που χειμωνιάζει δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα. Αν είσαι θύμα του κρυολογήματος, είναι ιδανική λύση για να σε ζεστάνει και να νιώσεις καλύτερα. Στο σπίτι μας τρώμε πολλή μανιταρόσουπα, αν και η παρακάτω συνταγή δεν είναι αυτή που κάνω πάντα. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να βάλω ρύζι στη σούπα, κάτι που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και βγήκε εξίσου πεντανόστιμη. Στα πλαίσια των δοκιμών, είπα να βάλω και λιγότερα υλικά απ’ ότι συνήθως, άρα κάνεις και οικονομία με την συγκεκριμένη. Πάμε να δούμε τα υλικά!

Υλικά

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

 

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

 

Εκτέλεση

Το πιο χρονοβόρο κομμάτι αυτής της συνταγής είναι μόνο αυτό του κοψίματος των υλικών σε μικρά, μικρά κομμάτια. Αφού πλύνεις λοιπόν πολύ προσεκτικά τα πράσα σου, τα ψιλοκόβεις. Περνάμε στο καθάρισμα των μανιταριών και όταν θα έχεις τελειώσει και με αυτό, τα κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια.

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

Βάζεις το λάδι στη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις πρώτα τα πράσα, να ιδρώσουν και να μαλακώσουν. Μόλις έχει γίνει αυτό, ρίχνεις και τα μανιτάρια τα οποία εγώ αφήνω να σωταριστούν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, αφήνουμε για κανένα λεπτό και μετά προσθέτουμε νερό. Σημειωτέον, αν έχεις ζωμό λαχανικών ή αν δεν βαριέσαι να φτιάξεις έναν, καλύτερα να προσθέτεις αυτόν στις σούπες, αλλα και σε όλα τα φαγητά αντί για νερό. Δίνει πολύ πλούσια γεύση και μεταμορφώνει εντελώς το φαγάκι μας.

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

 

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

Το νερό που θα προσθέσεις υπολόγισε να είναι τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα. Υπολόγισε αρκετό νερό, εγώ την έκανα μέσα στη χύτρα, γιατί η κατσαρόλα ήταν στο ψυγείο κατειλημμένη. Πρόσθεσα 3 φορές νερό μέχρι να φτάσω στο σημείο να ρίξω και το ρύζι. Έχε στο νου σου πως πρέπει να βράσουν πολύ καλά τα μανιτάρια, άρα μην ρίξεις το ρύζι παρά μόνο όταν αυτό θα έχει συμβεί. Το ρύζι θα το ρίξεις κανένα 15λεπτο πριν κλείσεις το φαγητό. Εγώ ελάχιστα λεπτά πριν κλείσω το μάτι, ας πούμε 2 λεπτά πιο πριν, ρίχνω περίπου 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.

Όταν θα έχει γίνει και το ρύζι, κλείνεις το μάτι και έχεις μπροστά σου 10 υπέροχες, μεγάλες και θρεπτικές μερίδες μανιταρόσουπας! Μπορείς να προσθέσεις λίγο γλυκό μπούκοβο ή καυτερό, αναλόγως του γούστου σου, ή και λίγο λεμόνι. Φρυγάνισε λίγο ψωμάκι, ή ρίξε μέσα κρουτόν και καλή σου όρεξη!

μανιταρόσουπα υλικά εύκολη νόστιμη σούπα συνταγή μανιτάρια

Anna's signature