Αυτή η πινιάτα ήταν η μοναδική που χρειάστηκε να κάνω ποτέ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Προοριζόταν για ένα παιδάκι που αγαπώ πολύ, γιος πολύ κοντινών μου φίλων. Το πάρτυ ήταν Κυριακή πρωί, το αποφασίσαμε Πέμπτη απόγευμα, την ξεκίνησα Παρασκευή βράδυ και ολοκληρώθηκε Σάββατο βράδυ!

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να έχεις έτοιμη μια πινιάτα σε ελάχιστο χρόνο, είσαι στο σωστό μέρος! Μην αποθαρρύνεσαι, ούτε να σκέφτεσαι πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις, γιατί πολύ απλά, όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!

Οι πινιάτες είναι συνήθως δύο ειδών, αυτές που δημιουργούνται με μπαλόνι και στρώματα εφημερίδας και κόλλας και αυτές που δημιουργούνται με χαρτόκουτο. Η express πινιάτα μας είναι φτιαγμένη με χαρτόνι από χαρτοκιβώτιο, καθώς αυτή είναι η πιο γρήγορη λύση. Όσες φτιάχνονται με μπαλόνι, εφημερίδες και κόλλα, παίρνουν αρκετές μέρες, καθώς πρέπει ανά ένα, δύο στρώματα να αφήνουμε αρκετό χρόνο να στεγνώσει. Εφόσον δεν έχουμε χρόνο, αυτή την λογική την ξεχνάμε και προχωράμε να δούμε τα υλικά μας!

 

Υλικά που χρειαζόμαστε

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι γενέθλια

 

 

How to, step by step

Ξεκινάμε λοιπόν ανοίγοντας το χαρτοκιβώτιο και ισιώνοντας το. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα να κάνω το 8 καθώς τόσο γινόταν ο μικρός μας κούκλος. Ανάλογα με το σχέδιο που θέλεις να κάνεις, υπολόγισε το μέγεθος του χαρτοκιβώτιου που θα διαλέξεις. Πού θα βρεις; Εγώ προσωπικά παίρνω από super market, όπου έχουν πάντα έξω σε σιδερένιες κλούβες, είναι διπλωμένα και καθαρά. Κυρίως, τζάμπα!

Προσάρμοσε τις οδηγίες παρακάτω, ανάλογα με το σχήμα που θέλεις να έχει η πινιάτα σου, η λογική παραμένει η ίδια. Όπως θα καταλάβεις από τις φωτογραφίες, την έκανα όλη καθισμένη στο κρεβάτι, πράγμα πρωτοφανές για μένα, αλλά ήμουν ένα κουρέλι από την κούραση!

 

Step 1

Σχεδιάζουμε το 8 ή το σχήμα που θέλουμε εν πάσει περιπτώσει στο χαρτόνι μας. Κόβουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει και το βάζουμε πάνω στο υπόλοιπο διαθέσιμο χαρτόνι που έχουμε. Σχεδιάζουμε γύρω γύρω και κόβουμε και το δεύτερο 8 μας.

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

Οι φωτογραφίες είναι δυστυχώς ότι καλύτερο μπορούσε να βγει μέσα στη νύχτα, λόγω φωτισμού. Όσο για το background καλά βλέπετε να είναι η κουβερτούλα μου και όχι τα άσπρα, λαμπερά φόντα που αγαπώ. DIY στο κρεβάτι, να μια πρωτιά για μένα! Όμως, απτόητοι συνεχίζουμε για το δεύτερο βήμα, εφόσον πια έχουμε το μπροστά και το πίσω μέρος της πινιάτας μας!

 

 

Step 2

Με το υπόλοιπο χαρτοκιβώτιο που μας έχει περισσέψει, αρχίζουμε και κόβουμε λωρίδες χαρτονιού, προκειμένου να ντύσουμε το προφίλ της πινιάτας, τα αριστερά-δεξιά, πάνω-κάτω της για να ειμαι ακόμα πιο περιγραφική! Τα μπροστά και πίσω κομμάτια που έχουμε δημιουργήσει τα έχουμε κοντά μας γιατί σύντομα θα τα χρειαστούμε.

Ξεκινάμε να ντύνουμε λοιπόν το ανάμεσα από το μπροστινό και πίσω κομμάτι, με λωρίδες χαρτονιού, έχοντας ταινία και ψαλίδι ανά χείρας. Είναι ομολογουμένως το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά σε θέλω δυνατή! Υπήρξαν κάποιες στιγμές που προτιμούσα να καταπιώ το χαρτόνι. Να ανακοινώσω στην φίλη μου πως όχι, τα γλυκά κάνουν κακό, έρχεται ο κος. Τερηδόνας και τα ρέστα, και όχι, αρνούμαι να κάνω πινιάτα για λόγους ηθικής και υγείας. Όμως αγαπητή μου, δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, αυτό έλεγα δυνατά στον ευατό μου και κάπως έτσι ξεπεράστηκε ο σκόπελος.

Πρέπει να βάλεις πολλή ταινία η οποία θα συγκρατήσει ουσιαστικά όλο αυτό το χάος που πας να δημιουργήσεις! Η αλήθεια είναι πως το 8 έχει πολλές καμπύλες, οπότε ήταν φύση-θέση δύσκολη η κατασκευή. Το χαρτόνι είναι σκληρό για να δημιουργήσει «κούρμπες» αλλά είναι και ένας τρόπος να εκτονώσεις τα νεύρα σου τσαλάκα τσαλάκα το χαρτόνι!

Μόλις έχεις κάνει την μισή επιφάνεια, θα αρχίσεις να αναθαρρεύεις και η ζωή θα σου φαίνεται και πάλι άξια να τη ζήσεις. Μόλις θα έχει ολοκληρωθεί, θα φαίνεται κάπως έτσι. Προσέχουμε να μην κλείσουμε τα πάντα ερμητικά, διότι έτσι τα γλυκάκια μας, θα μείνουν έξω! Άσε κάπου ένα κενό προκειμένου να τα βάλεις, πριν αρχίσει το ντύσιμο της πινιάτας.

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων
Αν ψάχνεις την οικονομικότερη λύση, κατευθύνσου στο πλησιέστερο Lidl, όπου τα γλυκά εκεί, είναι όλα σε ατομικές, συσκευασμένες μεριδούλες.

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

 

Όπως καταλαβαίνεις η πινιάτα οφείλει την ύπαρξη της στη μάνα ταινία, η οποία την έχει κατακλύσει. Καλό θα είναι να είναι σχετικά γεμάτο το ρολό της ταινίας που θα χρησιμοποιήσεις προκειμένου να μη σου τελειώσει. Το οκταράκι μας φαίνεται γλυκούλι και γερό, περιμένοντας ανυπόμονα να στολιστεί και να γίνει όμορφο! Προχωράμε!

 

 

Step 3

Παίρνουμε τα γκοφρέ μας χαρτιά σε ότι χρώματα έχουμε ή θέλουμε και αρχίζουμε να τα κόβουμε σε λωρίδες και έπειτα σε κομμάτια. Θα σου έλεγα να είναι τετράγωνα, αλλά ότι και να σου πω εγώ, μετά το διακοσιοστό όγδοο κομματάκι, θα τα κόβεις όπως δύνασαι και αντέχεις, οπότε δεν στο λέω! Μετά απορίας και λύπης μου, διαπίστωσα πως δεν τράβηξα φωτογραφία από το ντύσιμο της πινιάτας μας, αλλά είχε φτάσει πια ξημέρωματα κι είχα κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα. Άρα ζητώ την κατανόηση σου!

Το τελικό αποτέλεσμα, θα σε βοηθήσει βέβαια να καταλάβεις την διαδικασία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κολλάς κομματάκια χαρτιού με μικρές λωριδούλες ταινίας, πάνω στην γυμνή και άχαρη πινιάτα μας. Υπομονή αγαπητή μου, το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει. Το concept είναι να ντύσεις την πινιάτα ούτως ώστε να μην φαίνεται χαρτόνι ή ταινία από κάτω. Καλό θα ήταν επίσης να είναι σχετικά μοιρασμένα τα χρώματα και να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτά. Θα θελήσεις πιθανά να φας και τα γκοφρέ χαρτιά. Να κάτσεις να αναρωτηθείς για το νόημα της ζωής. Ενδεχομένως θα καταραστείς την Μεξικάνικη κουλτούρα που βρήκε τρόπο να φτάσει μέχρι το σπίτι σου και να σε κατατρέχει. Θα ξαναπώ, υπομονή αγαπητή! Δες το σαν ψυχοθεραπεία. Why not?

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων

 

…και ταρα τα τααα…

 

πινιάτα piniata παιδικό πάρτι πάρτι γενεθλίων
Party στο δάσος και τι καλύτερο από ένα δέντρο για να κρεμάσουμε την πινιάτα μας!

 

Όμορφη έτσι;!! Πολύχρωμη, χαρούμενη και κυρίως express η πινιάτα μας. Την δούλεψα Παρασκευή βράδυ και το Σάββατο, καμιά ωρίτσα το πρωί και από τις 8:30 και μετά τη νύχτα. Άρα καταλαβαίνεις, πως πιο γρήγορη, δεν γίνεται!

Το κόστος της είναι ανάλογο με το ποσό που θα δώσεις ουσιαστικά για τα γλυκά, εφόσον έχεις σπίτι κολλητική ταινία και λίγο σπάγγο για να την κρεμάσεις στο τέλος και το χαρτοκιβώτιο το πήρες τζάμπα. Το περισσότερο που έχω δώσει για γλυκά για πινιάτα του γιού μου, οι οποίες συνήθως είναι πολύ μεγάλες, είναι γύρω στα 18, 19€. Αν θέλεις να βάλεις λιγότερα μέσα ή δεν έχεις πολλά παιδιά καλεσμένους, το ποσό κατεβαίνει δραματικά! Η συγκεκριμένη σκέψου ότι προοριζόταν για 32 παιδάκια, τα οποία, δεν τα λες και λίγα!

Όλη η κούραση και ο κόπος έρχονται και φεύγουν γλυκά γλυκά από τους ώμους σου όταν βλέπεις πόση χαρά φέρνει στα μικρά. Την καταχάρηκαν, την χτυπούσαν για κανένα τέταρτο, μάνα ταινία βλέπεις, και έπεσαν σαν τα περιστεράκια για να μαζέψουν τα γλυκάκια! Γρήγορη και επιτυχημένη, φέρνοντας χαμόγελα στα παιδάκια που θα έχεις, εύχομαι να είναι και η δική σου. Με οδηγό αυτό το άρθρο, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις! Καλά σπασίματα!