Όταν μια γλυκιά, παλιά «συνάδελφος», σού ζητάει να γράψει κάτι για το blog σου, εννοείται πως της δίνεις ελευθέρας και γράφει σαν προσκεκλημένη σου, για ότι επιθυμεί! Η όμορφη Καλλιόπη μου, θέλησε τελικά να γράψει -εννοείται- για ένα βιβλίο! Διάβασε την βιβλιοκριτική της παρακάτω και άρχισε να σκέφτεσαι κι εσύ ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα ανοίξεις!

 

βιβλίο το σπίτι στον βράχο Ωκεανίδα βιβλία για το καλοκαίρι

 

Γειά χαρά! Είμαι η Καλλιόπη και σκέφτηκα να σου δώσω μια ιδέα για να χαλαρώσεις στις διακοπές σου! Εκτός από επαγγελματική διαστροφή, πάντα θεωρούσα τα βιβλία, ένα μόνιμο δρόμο για να ξεκουραστεί το μυαλό. Οπότε, ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχεις να κάνεις, είναι…να κάνεις ένα ταξίδι στις σελίδες κάποιου βιβλίου! Προσωπικά μου αρέσουν αυτά που έχουν να κάνουν με μυστήριο και ιστορίες αγάπης. Ο καθένας βέβαια, ανάλογα με το γούστο του!

Πάμε να δούμε την πρόταση μου!

 

Το σπίτι στο βράχο

Συγγραφέας Mary Nickson

Εκδόσεις      Ωκεανίδα

Σελίδες         676

(Μπορείς να το βρεις εδώ!)

 

το σπίτι στο βράχο εκδόσεις Ωκεανίδα βιβλίο κριτική βιβλίου προτάσεις για βιβλία

 

Οι εκδόσεις Ωκεανίδα, με τη σειρά τους «Κλασικά ασημένια», μας δίνουν πολλά λογοτεχνικά αριστουργήματα, όπως το «Το σπίτι στο βράχο». Είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται στις σχέσεις γιαγιάς και εγγονής, μα αυτό που συγκινεί ιδιαίτερα είναι η εκτενής αναφορά σ’ ένα από τα νησιά μας, την Κέρκυρα! Η πλοκή πραγματικά ενδιαφέρουσα, δεν θα βαρεθείς να διαβάζεις μέχρι το τέλος.

Η Βικτόρια, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του συζύγου της στο Λονδίνο, παίρνει τον εξάχρονο γιο της και πηγαίνει στην Κέρκυρα για να επουλώσει τις πληγές της και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα. Εκεί γνωρίζει τον Πάτρικ, παντρεμένο με 3 παιδιά, φωτογράφο, που ετοιμάζει ένα μεγάλο λεύκωμα με παλιά αρχοντικά της Ευρώπης.

Τι σχέση μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους, μα και ποιό το παιχνίδι της ζωής; Πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η Ευανθία Δούκα, γιαγιά της Βικτόριας, που έζησε ένα κρυφό έρωτα με έναν διάσημο Άγγλο ζωγράφο; Δεν θα σε κουράσω άλλο! Θα σε αφήσω να ανακαλύψεις την όμορφη αυτή ιστορία! Να προσθέσω ότι είναι και μια πολύ φτηνή επιλογή!

Μην ξεχνάς ότι η ανάγνωση βιβλίων ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες και διευρύνει την φαντασία! Επίσης, αν έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο καιρό πριν, ξαναδιάβασε το τώρα, θα το δεις με άλλη ματιά!

 

Καλή ανάγνωση!

Καλλιόπη Θεοδωρακάκη